PRESSEMELDING Halden, 27. februar 2019

NYE EIERE AV JENSEN & SCHEELE AUTO AS

 

Jensen & Scheele AS har tegnet intensjonsavtale om salg av Mitsubishi, Renault og Dacia-forhandleren Jensen & Scheele Auto AS.

Kjøpere er nåværende daglig leder Ola Øyen, nåværende salgssjef Morten Didrichsen og den lokale investoren Martin Grimsrud. I salget inngår også forhandleranlegget i Vestgårdveien 5.

Ola Øyen vil fortsette som daglig leder i Jensen & Scheele Auto AS, og Morten Didrichsen fortsetter som salgssjef. Mitsubishi, Renault og Dacia-forhandleren beholder navnet Jensen & Scheele Auto AS.

Selskapet hadde i 2018 en markedsandel på henholdsvis 9% på Mitsubishi og 16% på Renault, med et totalt salg av 279 nye biler og 424 brukte biler. Selskapet har en ledende posisjon i Halden når det gjelder varebiler, samt Haldens mest solgte bilmodell i årene 2015-2018 med Mitsubishi Outlander. Selskapet hadde en totalomsetning på 159 mill kr i 2018, og forventer en omsetning i 2019 på 160 mill kr.

Jensen & Scheele Auto AS ble etablert i 2005 som en del av konsernet Jensen & Scheele AS, og har etter dette blitt en av Norges beste Mitsubishi og Renault forhandlere.

Jensen & Scheele Auto AS har hatt gode resultater, og det er ingen dramatikk i salget. Det har vært veldig viktig for Jensen & Scheele AS å finne de riktige kjøperne. Det har vært helt avgjørende å få eiere som vi er sikre på at ville ta vare på de ansatte, kulturen og ikke minst kundene våre på en god måte fremover. Vi er derfor særdeles komfortable med den løsning vi har fått på plass, sier Arne-Henning Scheele.

Ola Øyen, som har vært daglig leder i Jensen & Scheele Auto AS siden 2015, kjenner selskapet godt og er på vegne av de nye eierne meget fornøyd med kjøpet

Importøren Motorgruppen AS har gitt sin godkjennelse til at selskapet fortsetter med agenturene for Mitsubishi, Renault og Dacia med de nye eierne.

Partene har en intensjon om å signere nødvendige avtaler i løpet av mars 2018, og overtagelsen av bilselskapet og eiendommen vil gjelde i fra 1. januar 2019.

Jensen & Scheele AS eies i dag 50% av Roger Jensen, og 50% av Arne-Henning Scheele.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Arne-Henning Scheele, E-post: arne-henning.scheele@jensen-scheele.no, Tlf.: 901 75 090

Ola Øyen, E-post: ola@jensen-scheele.no, Tlf.: 926 06 639